recipe: smoked salmon pizza

Ok, lesarar, la meg dele dette med dykk. I dag er fjerde dagen på rad eg et dette til middag, og det blir som ein orgasme i munnen kvar gong. Nam. Eg vil ete dette til middag kvar dag! Også er det lett å lage, ikkje frykteleg dyrt og metter bra. Dette blir ein typisk “italiensk pizza”, sidan bunnen er tynn og denne “biff, mais og mykje ost-smaken” er vekke.

Pizza med røykt laks
♥ Speltlomper
♥ Tomatpuré
♥ Sjampinjong
♥ Røykt laks (eg brukte påleggslaks)
♥ Tomatskiver
♥ Lettost
♥ Svarte oliven
♥ Ruccula
♥ Mager kesam
♥ Kvitløkskrydder/pulver, litt chilikrydder, pizzakrydder og svart pepper

Set midterste rill i steikeovnen på 170 grader. Bruk bakepapir og plasser lomper på bakepapir på ei steikerist. Eg et to-tre lomper til middag. Smør ynskja mengd med tomatpuré på lompene (hugs at tomatpuré er litt sterk på smak). Krydre med det du ynskjer (eg brukte kvitløkskrydder- og pulver, litt chilikrydder og svart pepper). Legg på tynne tomatskiver, deretter laks, sopp og ost. Etterpå skjærer eg olivenene i to og fordeler utover. Krydre med pizzakrydder. Sett dei inn i omnen i 12-15 minutt (til lompene er sprø). Når pizzaene er ferdig topper eg med rucculasalat og mager kesam.

March 1, 2015
/
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Miriam

  Denne skal jeg prøve en gang! De siste ukene har jeg to ganger spist tortillapizza med grønnsaker- utrolig godt, og deilig å ikke ha den fetende bunnen!

  March 1, 2015 at 20:58
  • Reply Anette Kronstad Sørheim

   Heilt einig! Synes det er mykje betre å ha ein tynnare bunn, og heller ha mykje godt fyll! 😀

   March 2, 2015 at 09:05

  Leave a Reply

  You may also like